Get ready for Podcast

Podcast is booming. En het mooie is dat je geen ervaren journalist of presentator hoeft te zijn om een podcast te hosten. In een podcast kan je een niche claimen, expertise delen of simpelweg praten over wat je bezighoudt. Podcasts zijn vaak personality driven. Jouw verhaal en hoe je het vertelt máken de podcast. Dat is precies waar deze training om draait: stemgebruik en presentatie voor podcastmakers. Leer de finesses van vocal storytelling!

Voor wie

Deze training wordt veel geboekt door mensen die starten met een podcast of een tijdje podcasten maar geen achtergrond hebben in presentatie of interviewen. Ook redacteuren en journalisten uit de schrijvende hoek volgen deze training. Het is een training met enkele vaste onderdelen maar ook ruimte voor maatwerk. Ik neem jouw ambities en instapniveau als startpunt.

De training

Get ready for Podcast is opgebouwd uit vier delen:

  • een online intake om jouw podcast en ambities te bespreken.
  • een introductiesessie van 2 uur om je stem te leren kennen via de vocal toolbox. Je krijgt een opdracht mee.
  • een vervolgsessie van twee uur om veel te oefenen voor de microfoon.
  • een follow-up sessie van een uur om een aflevering te reviewen of technieken op te frissen.
  • de tijdsinvestering van deze training is circa 8 uur inclusief thuisopdrachten

Doel

Na het volgen van deze training:

  • Ken je de mogelijkheden van je eigen stem
  • Weet je hoe je een goede presentatietekst maakt en leest
  • Weet je hoe je intonatie verhalend kan inzetten
  • Kan je soepel een voice-over inspreken

Kosten

Deze training kost 950 euro (vrijgesteld van btw). Koffie, thee en locatiekosten zijn inbegrepen. Je ontvangt een factuur na afloop.

Locatie

Mijn trainingsruimte is in Amsterdam-Zuid bij Tonnie & Co, op loopafstand van het Amstelstation en met parkeerruimte voor de deur (betaald).

Aanmelden & Algemene Voorwaarden

Aanmelden voor deze training kan via onderstaand formulier. Op deze training zijn mijn algemene voorwaarden van toepassing. Bij het inschrijven voor deze training ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Ik neem binnen 24 uur na jouw inschrijving contact op om in overleg data voor de training vast te leggen.

In korte tijd heeft Maria de basisprincipes van het effect van de stem op de sfeer uitgelegd en daar hebben we een aantal oefeningen mee gedaan. Het heeft mijn oren geopend en ik weet nu beter waar ik op kan letten voor het gebruik van mijn stem in podcasts.

Elsbeth Ronner, Architect, maker Windoog Podcast

Aanmelden voor training

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Algemene voorwaarden*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Alle trainingen