Journalistieke Training

Van een goed journalistiek verhaal gaat ons hart sneller kloppen. Het maakt nieuwsgierig, ademt relevantie, leert ons nieuwe feiten en helpt om verbanden te leggen. Die verhalen steunen op een fundament van journalistieke vaardigheden: de juiste vragen stellen, onderzoek, een begrijpelijke opbouw. Maar denk ook aan de taal, toon en presentatie om het verhaal zó te brengen dat kijkers of lezers aanhaken. Met die vaardigheden help ik je in mijn journalistieke trainingen op maat.

Het fundament

Onafhankelijke en betrouwbare informatie brengen die ook nog eens aantrekkelijk is om naar te kijken of luisteren voor de doelgroep waarvoor het wordt gemaakt. Om dat voor elkaar te boksen, leunt elk journalistiek verhaal op de vaardigheden van de maker of makers. Ik ben ervan overtuigd dat die skills altijd nodig blijven, als een fundament. Ze zijn cruciaal naast de technologische innovaties die het vak veranderen. 

Mogelijkheden

Als vaste trainer bij BNR Nieuwsradio sta ik nog altijd wekelijks met één been in de journalistiek. Daarnaast doe ik opdrachten voor het Financieele Dagblad, RTLZ en Vakmedianet. Voor het ondersteunen van jouw redactie kun je aan onderstaande trainingen denken, in een workshop of individueel. Ook is het mogelijk om een combinatie te maken of om een langer lopend traject te kiezen. Ik ga hierover graag met je in gesprek. Stuur me een bericht om een kennismaking te plannen. 

Nieuwsleestraining Radio en TV: selectie van het nieuws, schrijftechniek, leestechniek.

Presentatietraining Radio en TV: tekstlezen, interviewen, improviseren, personality ontwikkelen binnen een format

Schrijven voor het oor: presentatieteksten, scripts of voice-overs schrijven voor verhalende podcast of radioprogramma’s

Tarieven

Voor de journalistiek hanteer ik aangepaste tarieven. Ook gaat het bij journalistieke opdrachten meestal om maatwerk. Ik ga daarom graag met je in gesprek over de wensen en ambities die je hebt voor jezelf of voor jouw redactie. Op basis van een inventarisatie kan ik een gerichte inschatting van de kosten maken. Neem contact op voor een gratis kennismaking. Mijn trainingen zijn erkend door het CRKBO en daarom vrijgesteld van btw.

Alle trainingen