Speech Prep:
Schrijven & Spreken

Het geven van speeches hoort bij je vak, rol of missie. Jouw verhaal moet mensen aan het denken zetten, overtuigen, ráken. Dat begint met een speech die vakkundig in elkaar zit, afgestemd op doel en publiek. Met je performance breng je dit verhaal tot leven zodat jouw woorden echt resoneren. Je leert de basis om zelf een speech te schrijven en te vertolken waarmee je op elk podium kan staan.

Voor wie

Deze training is ontwikkeld voor iedereen die niet over een vaste speechschrijver of coach kan beschikken maar wel geregeld speeches geeft. Ook cursisten met de ambitie om een TED-talk te geven, zijn hier aan het goede adres. Kamerleden, politiek leiders, bestuurders, sociaal ondernemers en mensen in een senior leiderschapsrol volgen deze training. Speech Prep is ontwikkeld voor een professionele, werkende doelgroep. Er zijn geen toelatingseisen. De training kan in overleg op junior, medior of senior niveau worden gevolgd.  

De training

Speech Prep is opgebouwd uit een intake, drie intensieve sessies van twee uur en huiswerkopdrachten. Het programma:

 • Een uitgebreide online intake om doel en ambities te bespreken
 • Een introductiesessie over structuur en geraamte van speeches. Als huiswerkopdracht ga je een eerste versie van een speech maken.
 • Een tweede sessie om een conceptversie van jouw speech fijn te slijpen op vorm, taal en toon.
 • Een derde sessie gericht op performance: je leert vocale technieken en podiumpresentatie en we sluiten af met een ‘generale repetitie’ op video.
 • De studiebelasting van dit programma is circa 10 uur inclusief thuisopdrachten

Doel

Na het volgen van deze training:

 • Ken je verschillende structuren voor een goede speech
 • Weet je de basisprincipes van een spreektekst
 • Kan je retorische tools toepassen
 • Beheers je vocale tools voor een overtuigende podiumpresentatie
 • Kan je voortaan speeches sneller en makkelijker voorbereiden
 • Ben je een spreker met impact

Kosten

Deze training kost 1095 euro (vrijgesteld van btw). Koffie, thee, lunch en locatiekosten zijn inbegrepen. Je ontvangt na afloop een factuur per mail.

Locatie

Mijn trainingsruimte is in Amsterdam-Zuid bij Tonnie & Co, op loopafstand van het Amstelstation en met parkeerruimte voor de deur (betaald).

Aanmelden & Algemene Voorwaarden

Aanmelden voor deze training kan via onderstaand formulier. Op deze training zijn mijn algemene voorwaarden van toepassing. Bij het inschrijven voor deze training ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Ik neem binnen 24 uur na jouw inschrijving contact op om in overleg data voor de training vast te leggen.

Mijn boodschap zó brengen dat het iedereen tot in de kern raakt, dat is waar Maria mij de afgelopen jaren al meermalen in heeft bijgestaan. Ik ben blij met haar vakmanschap en beveel haar van harte aan.

Aaltje Vincent, loopbaanexpert

Aanmelden voor training

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Algemene voorwaarden*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Alle trainingen