Speech Prep:
Schrijven & Spreken

Een goede speech zet mensen aan het denken, inspireert en brengt ons in beweging. Over elk woord is nagedacht. Vervolgens is het aan de spreker om het verhaal de juiste intensiteit te geven. Zodat de boodschap aankomt en resoneert. Als boegbeeld van een bedrijf of organisatie draag jij in je speeches waarden uit en toon je leiderschap. Tijdens een individueel traject ontwikkel je de vaardigheden waarmee je via speech maximaal je rol claimt.

Voor wie

Deze training is ontwikkeld voor iedereen die niet standaard over een speechschrijver of sprekerscoach kan beschikken maar wel geregeld belangrijke speeches geeft, of wil geven. Kamerleden, bestuurders, sociaal ondernemers en mensen in een senior leiderschapsrol volgen deze training. Ook cursisten met de ambitie om een TED-talk te geven, zijn hier aan het goede adres.  

De training

Mijn aanpak bestaat uit drie etappes. Als eerste werken we aan de opbouw van een goede speech. Zo’n structuur is niet voor elke boodschap of publiek hetzelfde. Je leert de effectiviteit van verschillende frameworks kennen. Vervolgens ga je thuis met de eerste contouren van een (romp-) speech aan de slag. In de tweede sessie pakken we door op jouw conceptspeech. Taal, toon en retorische technieken betrekken we erbij. In de derde sessie ligt het accent op voordracht: stemgebruik en podiumperformance. We sluiten af met een opname van een speech in video of audio. In de training gebruik ik inspirerende fragmenten en deel ik lees- en luistertips over speech. 

Bij deze training is het mogelijk een aanvullende module te boeken voor een verdiepingsslag, bijvoorbeeld om een Engelstalige speech te geven. Ik vertel je er graag meer over in een kennismakingsgesprek.

Zo is de training opgebouwd

Na een uitgebreide online intake, een voorbereidende opdracht en een performance scan van jouw materiaal (conceptspeech of video van optreden), is dit de training concreet:

  • Drie intensieve individuele sessies van 2,5 uur in Amsterdam Zuid
  • Na elke sessie krijg je een opdracht mee
  • Ik ben gedurende het traject beschikbaar voor (spoed-)vragen of online check-ins
  • Je ontvangt een handout (PDF) om je te helpen bij toekomstige speeches
  • De tijdsinvestering van deze training ligt rond de 10 á 12 uur

Dit haal je uit de training

  • Je kan zelfstandig een goede speech opbouwen en schrijven
  • Je weet welke retorische technieken je kan toepassen om de speech te verlevendigen
  • Met je performance kan je het publiek boeien en aan je binden
  • Je kan sensitief omgaan verschillende soorten publiek 
  • Je staat voor je boodschap en straalt leiderschap uit in woord en daad

Kosten

Deze training kost 1950 euro (vrijgesteld van btw). Koffie, thee, lunch en locatiekosten zijn inbegrepen. Je ontvangt een factuur per mail.

Locatie

Mijn trainingsruimte is in Amsterdam-Zuid bij Tonnie & Co, op loopafstand van het Amstelstation en met parkeerruimte voor de deur (betaald).

Aanmelden & Algemene Voorwaarden

Aanmelden voor deze training kan via onderstaand formulier. Op deze training zijn mijn algemene voorwaarden van toepassing. Bij het inschrijven voor deze training ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Ik neem binnen 24 uur na jouw inschrijving contact op om in overleg data voor de training vast te leggen.

Mijn boodschap zó brengen dat het iedereen tot in de kern raakt, dat is waar Maria mij de afgelopen jaren al meermalen in heeft bijgestaan. Ik ben blij met haar vakmanschap en beveel haar van harte aan.

Aaltje Vincent, loopbaanexpert

Aanmelden voor training

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Algemene voorwaarden*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Alle trainingen