Over mij

Spreken met aandacht brengt je verder.
Het opent deuren en biedt kansen.
Dat gun ik iedereen.

Van nature nam ik nooit graag het woord. Liever keek ik de kat uit de boom. Observeerde eens goed en zette mijn gedachten op een rij. Dit veranderde door mijn werk als radionieuwslezer. Hoewel een radiostudio klein en intiem aanvoelt, luisteren er duizenden mensen als je live het nieuws brengt. Door mijn werk in de radiojournalistiek leerde ik veel over stembeheersing. Hoe we met kleine nuances autoriteit, belang of juist empathie of humor kunnen overbrengen. Ook ontwikkelde ik een sensitiviteit voor taal, woordkeuze en formulering. Geleidelijk aan merkte ik dat spreken in allerlei situaties makkelijker werd. Ik had tenslotte een arsenaal aan gereedschap om op te leunen. Het kwartje viel: een behendige spreker maakt makkelijker contact, kan in dialoog treden, kan informatie overdragen, kan mensen boeien. In veel professionele rollen is het woord voeren een belangrijk onderdeel van leiderschap. Daarnaast is onze stem het meest persoonlijke communicatieve instrument dat we hebben. So let’s use it.

Flash forward

Inmiddels ben ik tien jaar trainer en heb ik honderden mensen gecoacht in hun spreekvaardigheid. Als vaste trainer bij BNR Nieuwsradio sta ik nog steeds met één been in de journalistiek. Dat maakt dat ik dicht op de actualiteit zit en makkelijk kan schakelen tussen verschillende vakgebieden. Met mijn eigen bedrijf train ik dan ook dwars door alle sectoren heen: van bestuurskamer naar podcaststudio, rechtszaal of Tweede Kamer. Al mijn trainingen zijn in het Nederlands of Engels te volgen. Als British native speaker ben ik gewend om met internationale klanten te werken en help hen om via spreken en taal langs culturele verschillen te navigeren. Ik ben geboren in Engeland en opgegroeid in een tweetalig gezin. In Amsterdam, waar ik woon met mijn man en onze zoon, spreken we ook Nederlands en Engels.

Bijzondere projecten

Jaarlijkse zet ik me in voor bijzondere projecten die me nauw aan het hart liggen. Ik ben als trainer verbonden aan mediaplatform VIDM dat als doelstelling heeft een bredere diversiteit aan deskundigheid in de media te bewerkstelligen. Ook ben ik een van de speaker coaches bij TEDx Amsterdam Women. 

Let’s work together

Mijn expertise en trainingen zijn opgebouwd rond spreektraining en speechen, mediatraining en presentatietraining. Ik zie spreken als een ambacht: iedereen kan er beter in worden als je het juiste gereedschap hebt, er energie in steekt en bereid bent te oefenen. Mijn klanten waarderen mijn rust, ervaring en toegankelijke, positieve aanpak. In evaluaties krijg ik gemiddeld het rapportcijfer 9. Op mijn pagina alle trainingen zie je een overzicht van mijn aanbod. Een traject of workshop op maat is altijd mogelijk. Neem gerust contact op voor een kennismaking.