The Professional Speaker

Je wordt gevraagd voor lezingen, een keynote of als panellid omdat je een expert bent op jouw terrein. Maar met een onzekere performance in een kritische arena loop je het risico dat mensen twijfelen aan je kennis. Je voelt dat het beter kan en om je heen zie je vakgenoten uitblinken. Je bent al een professional: nu is het tijd om ook een professional speaker te worden. In de training versterken we jouw spreekstijl zodat niemand om je verhaal heen kan.

Voor wie

The Professional Speaker heb ik ontwikkeld voor experts die geregeld spreken over hun vak. Denk aan wetenschappers, auteurs, ondernemers, professionals in een leiderschapsrol. Zij moeten ontspannen en geloofwaardig het woord kunnen nemen op verschillende podia. Alleen dan kunnen zij hun expertstatus ook echt claimen. Performance can make it or break it. Investeer ook in jouw spreekstijl zodat er nooit meer iemand op zijn telefoon kijkt als jij het woord neemt. 

De training

The Professional Speaker heeft een eigen aanpak. Zo krijg je in de eerste sessie gereedschap voor een dynamische spreekstijl: de vocal toolbox. Denk aan spreektempo, tone of voice en actieve articulatie. Die tools koppelen we direct aan een presentatie. In de tweede bijeenkomst nemen we de opbouw van je verhaal onder de loep. Je leert werken met de stappen voor een effectieve structuur. Ook zoomen we in op de taal en toon van je boodschap. In de derde sessie verankeren we de vaardigheden zodat die voortaan logisch aanvoelen. We sluiten af met een presentatie en nemen die op (audio of video). In dit traject is volop ruimte voor jouw specifieke ambities. Dat is het mooie van honderd procent 1-op-1 coaching. 

Zo is de training opgebouwd

Na een uitgebreide online intake, een performance scan van jouw materiaal en een voorbereidende opdracht, ziet de training er zo uit:

 • Drie intensieve individuele sessies van 2,5 uur in Amsterdam Zuid
 • Na elke sessie krijg je een opdracht mee
 • Ik ben gedurende het traject beschikbaar voor vragen of online check-ins
 • Je ontvangt na afloop een checklist (PDF) met belangrijkste aandachtspunten 
 • De tijdsinvestering van deze training ligt rond de 10 á 12 uur

Dit haal je uit de training

 • Je claimt je expertstatus ten volle
 • Jouw verhaal komt aan en heeft een positieve plakfactor
 • Je beschikt over een stappenplan om je verhaal op te bouwen
 • Een sprekersklus voorbereiden gaat makkelijker en sneller
 • Je kan met ontspanning en plezier spreken
 • Met jouw spreekstijl zet je een echt verhaal neer
 • Je kan makkelijk schakelen tussen verschillende soorten publiek

Kosten

The Professional Speaker kost 1950 euro (vrij van btw).  Koffie, thee en locatiekosten zijn inbegrepen. Je ontvangt een factuur per mail.

Locatie

Mijn trainingsruimte is in Amsterdam-Zuid bij Tonnie & Co, op loopafstand van het Amstelstation en met parkeerruimte voor de deur (betaald).

Aanmelden & Algemene Voorwaarden

Aanmelden voor deze training kan via onderstaand formulier. Op deze training zijn mijn algemene voorwaarden van toepassing. Bij het inschrijven voor deze training ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Ik neem binnen 24 uur na jouw inschrijving contact op om in overleg data voor de training vast te leggen.

Heb je interesse in deze training maar twijfel je nog, of wil je eerst een vraag stellen? Stuur me dan een berichtje voor een gratis telefonische kennismaking.

Maria Punch heeft me heel erg geholpen om mijn professional speaker tools te verfijnen, aan te scherpen en me bewust te maken van mijn sterke en zwakke punten op dit vlak. Haar kennis, professionaliteit, flexibiliteit en persoonlijkheid maakten de training meer dan geslaagd.

Dorien van de Pas, Independent Film consultant

Aanmelden voor training

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Algemene voorwaarden*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Alle trainingen