Workshop
See you in Court

‘Edelachtbare’. Of er nou wel of niet een bibber te horen is in de stem van de beginnende advocaat, als kantoor weet je dat onzekerheid en spanning een rol speelt. Het vinden van de juiste toon, overtuigend en stevig klinken is nog lastig als je weinig meters hebt gemaakt in de rechtbank. Om de spreekstijl van beginnende advocaten een boost te geven, heb ik de workshop See You in Court ontwikkeld. Deelnemers leren hoe ze hun juridische argumenten overtuigend naar voren kunnen brengen.

Voor wie

Of je nu een Zuidaskantoor bent of een kleine gespecialiseerde praktijk: spreekvaardigheid in de rechtszaal is een onderdeel van het vak. Deze energieke en praktische incompany workshop is gericht op jonge advocaten (in opleiding) die hun eerste meters maken in de rechtbank, of zich daar op voorbereiden. Deze training geef ik zowel bij grote kantoren als bij kleinere opdrachtgevers in de advocatuur. Ook vanuit het onderwijs is er vraag naar de workshop, bijvoorbeeld bij het Honors Law Programma van de Erasmus Universiteit en bij afdelingen van de Jonge Balie.

Zo zit de workshop in elkaar

Voorafgaand aan de workshop krijgen deelnemers een vragenlijst om ervaring en ambities in kaart te brengen. In de workshop gaan we aan de slag met een concrete casus. Je mag als deelnemer of kantoor ook zelf een (geanonimiseerde) casus aandragen. In drie etappes gaan we een pleittekst opstellen en hardop oefenen. We koppelen daar spreektechnieken aan zoals tempo, tone of voice, nadruk, volume, articulatie en melodie. Allemaal tools die de juridische argumenten versterken. Bereid je voor op een interactieve sessie met veel ruimte om te oefenen. Ik werk bewust in kleine groepen zodat iedereen veel persoonlijke feedback krijgt. 

Niveau

See You in Court is op meerdere niveaus te volgen. Kennis van het recht is een voorwaarde om deel te nemen. In overleg is de training aan te passen voor rechtenstudenten, advocaat-stagiairs, advocaten.

Voor senior advocaten die hun spreekstijl naar een hoger plan willen tillen is er de individuele variant van See You in Court. Klik hier voor alle informatie.

Dit haal je uit de training

  • Je leert de mogelijkheden van je eigen stem beter kennen
  • Je kan vocale tools als tempo, volume, intonatie gericht inzetten
  • Je bent bewuster van de rol van lichaamstaal
  • Je kan retorische tools inzetten om je pleidooi te verlevendigen
  • Je leert welke elementen goed werken in een spreektekst t.o.v. een schrijftekst
  • Je kan met zelfvertrouwen en overtuiging je verhaal doen in de rechtbank

De kosten

Voor deze incompany training van een dagdeel geldt een basistarief van 1800 euro (vrijgesteld van btw) op basis van vier cursisten. Dat is de minimale groepsgrootte om de training te organiseren. Ik houd de groep bewust klein zodat er veel ruimte is voor interactie en iedereen persoonlijke feedback krijgt. Daarom werk ik met maximaal 6 deelnemers. Bij een groep van 6 is het tarief 2500 euro. 

Deelnemers krijgen na afloop een certificaat van deelname. De tijdsinvestering van deze training ligt tussen de 4 en 6 uur.

Aanmelden & Algemene Voorwaarden

Aanmelden voor deze training kan via onderstaand formulier. Op deze training zijn mijn algemene voorwaarden van toepassing. Bij het inschrijven voor deze training ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Ik neem binnen 2 dagen na jouw inschrijving contact op om in overleg data voor de training vast te leggen.

Wil je mij liever eerst even spreken of nog wat vragen stellen over deze training? Dat kan uiteraard. Stuur me een bericht dan plannen we een telefonische kennismaking.

Van Maria leer je alles over het inzetten van je stem, weet je hoe je vocale tools kan toepassen en hoe je je publiek kan blijven boeien. Ik kan niet wachten om wat ik leerde binnenkort op zitting toe te passen. 

Suzanne Meijers, arbeidsrechtadvocaat, auteur van Geen gedoe met personeel

Aanmelden voor training

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Algemene voorwaarden*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Alle trainingen